19 janv. 2013

Quinoa stuffed Peppers - Poivrons farcis au quinoa




Recently we have discovered quinoa (Thanks Anne-Laure) and wanted to cook it ourselves, so here is this vegetarian recipe.

Quinoa is a herbaceous plant of the family of beets and spinach (but nothing compared in terms of taste!) It is very digestible, low in gluten but very rich in iron, omega 3 and protein. So it's good for your health.

For 2 persons:
  • 3 peppers
  • 1 tomato
  • 1 eggplant
  • 120 g of quinoa
  • 100 g feta cheese
  • Salt and pepper
  • Spice powder

Peel the tomato and cut into small cubes. Cut the eggplant in cubes as well.
Boil water in a large pan and add the cubes of eggplant and  the quinoa. Cook for 20 minutes.
Cut the feta into cubes and mix with the tomato. Add salt, pepper and the spice powder
Cut the peppers into 2 and remove the seeds.
When the quinoa is cooked (when the small skin comes off) drain well. Combine the quinoa and the vegetables and dispose in  the peppers.
Put the peppers in a ovenproof dish and bake in the oven for 35 minutes.



Nous avons découvert le quinoa récemment (Merci Anne-Laure) et voulions du coup le cuisiner nous meme. C'est chose faite avec cette recette végétarienne.

Le quinoa est une plante herbacée de la famille des betteraves et des épinards (mais RIEN a voir en gout!!) Il est tres digeste, pauvre en gluten mais tres riche en fer, en omega 3 et en protéine. C'est donc BON pour votre santé.

Pour 2 personnes:
  • 3 poivrons
  • 1 tomate
  • 1 aubergine
  • 120g de quinoa
  • 100g de feta
  • Sel et poivre
  • 1 cac de piment d'Espelette

Eplucher la tomate et la couper en petits cubes. Couper l'aubergine et cubes également.
Faire bouillir de l'eau dans une grande casserole et y deposer les cubes d'aubergine et le quinoa. Faire cuire pendant 20 minutes.
Couper la feta en cubes et la mélanger a la tomate. Ajouter du sel, du poivre et le piment d'Espelette.
Couper les poivrons en 2 et enlever les graines.
Quand le quinoa est cuit (quand la petite peau se détache) bien l'égoutter. Mélanger le quinoa et les légumes et disposer dans les poivrons.
Mettre les poivrons dans un plat a four et mettre au four pendant 35 minutes.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire