24 déc. 2012

Menu de Noel - Christmas chocolate log - Buche de Noel au chocolat



Here is again a traditional Christmas recipe. We have been making this one from years at home, the recipe book is covered with chocolate, and we know it by heart.

For the biscuit
  • 5 eggs
  • 125g sugar
  • 100g flour
  • Vanilla extract - a few drops
  • 1/2 teaspoon baking powder

For the Chocolate icing
  • 250g baking chocolate
  • 3 egg yolks
  • 30g sugar
  • 200g butter 
Work the egg yolks with the sugar. Flavour with vanilla. Add the baking powder, flour and 5 egg whites beaten stiff. Place this dough on a parchment covered plate. Cook at 120 degrees for 20-25 minutes. Detach the paper and place this pastry on a damp cloth and coat it with chocolate cream.
For the chocolate cream, melt the chocolate in very little water and double boiler. Work with the egg yolks, sugar and butter.
Apply the cream to the chocolate dough. Roll dough on itself. Cover with a layer of chocolate cream. With the teeth of a fork, draw stripes. And decorate as you like.


Voici encore une recette traditionnelle de Noël. Nous préparons celle-ci à la maison depuis toujours, le livre de recettes est recouvert de chocolat, et nous la connaissons par cœur.

Pour le biscuit
  • 5 oeufs
  • 125 g de sucre
  • 100g de farine
  • Extrait de vanille - quelques gouttes
  • 1/2 c. à café de levure
Pour la creme au chocolat
  • 250 g de chocolat à cuire
  • 3 jaunes d'oeuf
  • 30 g de sucre
  • 200 g de beurre
Travailler les jaunes d'oeufs avec le sucre. Parfumer avec la vanille. Ajouter la levure, la farine puis les 5 blancs d'oeufs battus en neige. Dresser cette pate sur une plaque recouverte de papier sulfurisé. Cuire a 120 degrés pendant 20-25 minutes. Détacher du papier et poser cette abaisse sur un torchon humide et l'enduire de creme au chocolat.
Pour la creme au chocolat, faire fondre dans tres peu d'eau et au bain marie le chocolat. Travailler avec les jaunes d'oeufs, le sucre et le beurre.
Enduire l'abaisse de creme au chocolat. Rouler la pate sur elle-meme. La recouvrir d'une couche de creme au chocolat. Avec les dents d'une fourchette, tracer des rayures. Et décorer selon vos gouts.

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